خواص ضد میکروبی نقره این عنصر را در کوله بار ترفندهای دکتر قرار داده است. به گفته Wounds International، نقره برای صدها سال برای جلوگیری از عفونت جراحات استفاده شده است.
نقره در شکل فلزی خود میکروب ها را از بین نمی برد، زیرا در آن غیر واکنشی است. این فلز تنها به شکل یون بر علیه باکتری ها عمل می کند – برای اینکه بار مثبت پیدا کند باید یک الکترون از دست بدهد. یون نقره با بار مثبت با دیواره سلولی باکتری تداخل می کند و سایر فرآیندهای میکروبی را مختل می کند در این میان نگاهی به نقاشی با رنگ روغن داشته باشیم.
بیماران سوختگی ممکن است از کرمهای آنتیبیوتیک نقره برای آسیبهای خود استفاده کنند و برخی بیمارستانها از پانسمانهای تزریق شده با نقره برای زخمهای پوستی و سایر مراقبتهای زخم استفاده میکنند. با این حال، بحثهایی در این زمینه در مورد اثربخشی این پانسمانها وجود دارد، بهویژه پس از بررسی سال 2010 که در پایگاه دادههای بررسیهای سیستمیک کاکرین منتشر شد، نشان داد که این پانسمانها بهبود زخم را تسریع نمیکنند. با این حال، یک گروه کاری Wounds International متشکل از متخصصان پزشکی در سال 2012 استدلال کردند که پانسمان ها می توانند برای عفونت های موضعی مفید باشند در این میان نگاهی به نگهداری طلا در فویل آلومینیوم داشته باشیم.
برخی از تولیدکنندگان، جادوی ضد میکروبی نقره را به عنوان یک فرصت بازاریابی در نظر گرفتهاند و منسوجات نقرهای را ایجاد میکنند که ظاهراً مانع از ایجاد باکتریهای بدبو در پارچه میشوند.
به گفته Bernd Nowack، محقق Empa، آزمایشگاه فدرال علوم و فناوری مواد سوئیس، مشکل این است که شما نمی دانید در این پارچه های نقره ای چه چیزی به دست می آورید. در واقع، تولیدکنندگان ممکن است حتی ندانند چه چیزی میسازند.
نواک به لایو ساینس گفت: «آنها ممکن است ترکیبی را اضافه کنند، اما ممکن است در طول ساخت، تمام این رنگ شدن و ساخت پارچه، برخی از مواد را تغییر دهند. در مطالعات متعدد، او و همکارانش دریافتند که اشکال نقره ای که ظاهراً در این منسوجات با فناوری پیشرفته وجود دارد، به ندرت همان چیزی است که واقعاً در پارچه تعبیه شده است.
نواک میگوید: «همه آنها دارای تنوع بسیار زیادی از اشکال مختلف نقرهای هستند و گاهی اوقات شکلی که باید در آن وجود داشت شاید 30 درصد بود و 70 درصد دیگر اشکال نقرهای دیگر بود».
این مهم است، زیرا برخی از اشکال نقره به آسانی با باکتری ها تعامل ندارند. برای مثال، نقرهای که در الیاف در معرض هوا قرار میگیرد، به معنای واقعی کلمه کدر میشود و با گوگرد ترکیب میشود و سولفید نقره میسازد. نواک گفت سولفید نقره غیر کاربردی است. برای کشتن باکتری ها واکنش نشان نمی دهد در این میان نگاهی به نگهداری زیتون برای مدت طولانی داشته باشیم.
در حالت ایدهآل، پارچههای تزریقشده با نقره از نانوذرات بهجای نقره معمولی استفاده میکنند، زیرا نانوذرات با سرعت مناسبی آزاد میشوند تا یک لایه نازک نقره روی پارچه نگه دارند و از ایجاد جای پای باکتری جلوگیری میکنند. با این حال، نواک گفت، در حال حاضر، هیچ راه خوبی برای اشاره به پارچه و اطمینان از اینکه نقره موجود در آن به شکل نانو است، وجود ندارد. نواک و همکارانش در ژوئن 2014 در مجله ACS Nano گزارش دادند، در واقع، اجرای یک پیراهن با نخهای نقرهای معمولی از طریق واشر، نانوذرات نقره بیشتری نسبت به اجرای یک پیراهن حاوی نانو نقره در چرخه آبکشی آزاد میکند.
نواک گفت، راه هایی برای بهبود عملکرد منسوجات تزریق شده با نقره وجود دارد، از جمله قرار دادن نقره به طور مستقیم در الیاف به جای انجام عملیات سطحی. در نهایت، هر چند، نقره ممکن است آنقدر واکنش پذیر باشد که مناسب پارچه باشد. به هر حال، اگر لباس شما مانند ظروف نقره کدر شود، فایده ای ندارد در این میان نگاهی به نقره فروشی اصفهان داشته باشیم.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.